Sfaturi legate de transport în prima ta vizită pe insula Lesbos

Insula Lesbos devine tot mai mult un centru turistic unde poți gusta o picătură din stilul de viață autentic al unei insule grecești care rămâne totuși un loc destul de accesibil. Peisajul uimitor, relieful variat, fauna și flora spectaculoase, plantațiile nesfârșite de măslini, coastele stâncoase și craterele vulcanice – toate acestea te vor face să te simți în largul tău, dacă îți place să descoperi natura și să explorezi frumusețea unei noi destinații turistice.

Felul în care locuitorii de aici au reușit să îmbine ospitalitatea cu spiritul tradițional te va fermeca din prima clipă. Oamenii de aici și-au păstrat tradițiile și obiceiurile de altădată și s-au adaptat perfect la vremurile moderne în care trăim.

Iar faptul că ai 10 ore neîntrerupte de soare în fiecare zi a anului, cu siguranță spune multe despre potențialul uriaș de recreere și relaxare al insulei Lesbos, probabil unul dintre cele mai însorite locuri din toată Europa.

Lesbos este a șaptea cea mai mare insulă din Marea Mediterană și a treia cea mai mare insulă grecească, cu o lungime a coastei de 320 km. Insula măsoară 70 km în lungime și 45 km în lățime și este situată în nord-estul Mării Egee.

Dacă ești curios să știi cum ajungi pe insula Lesbos și ce modalități de transport ai la dispoziție imediat ce pui piciorul pe pământ grecesc, ai ajuns la locul potrivit. Descoperă în continuare ce ar trebui să știi despre transportul public din Lesbos la prima ta vizită pe această insulă!

1) Ofertele agențiilor de turism

Cea mai bună modalitate de a vizita Lesbos este să cauți în țara ta ofertele agențiilor de turism care oferă pachete complete care includ deplasarea cu avionul (zboruri directe către aeroportul Mytilene din Lesbos), transport terestru și cazare la hotel. Mai ales pentru o scurtă pauză (o săptămână), aceasta este cea mai accesibilă, convenabilă și sigură modalitate de a ajunge pe insulă.

2) Zborurile spre Insula Lesbos

Aeroportul Internațional Mytilene, numit Odyseas Elytis, se află la aproximativ 4 km de capitala insulei Lesbos. Există zboruri de la și către Atena și Salonic pe tot parcursul anului, iar în lunile de vară există legături directe din mai multe orașe europene, în mare parte angajate de agențiile de turism.

3) Excursii cu feribotul către Insula Lesbos

În capitala Mytilene se poate ajunge și cu feribotul. Portul Mytilene are două terminale, unul este dedicat feriboturilor comerciale, iar celălalt este creat special pentru transportul de pasageri și turiști, dar și pentru mașinile acestora.

Se poate ajunge cu ușurință pe insula Lesbos din Pireu, principalul port al Atenei, cu un feribot zilnic între aceste două destinații. Călătoria cu feribotul între aceste 2 puncte cheie durează aproximativ 10 ore.

În lunile de vară există și un feribot care merge spre Lesbos din Kavala, un alt port renumit din nordul Greciei.

4) Serviciile de taxi în insula Lesbos

Serviciile de taxi în Lesbos, având în vedere distanțele lungi din această insulă mare, pot fi destul de scumpe pentru distanțe de peste 50 km, dar costurile sunt fixe și se pot stabili în prealabil.

În capitala insulei Lesbos – orașul Mytilene – puteți găsi un număr mare de taxiuri care vă așteaptă să vă conducă la destinație de la aeroport. Principalele localități ale insulei care beneficiază de mai multe linii de taxi sunt: ​​Polichnitos, Petra, Molyvos, Skala Kalonis, Plomari, Eressos și altele.

Taxiul este destul de convenabil atunci când vă aflați deja în hotel sau în stațiune, pentru călătorii scurte pentru a vizita zonele învecinate sau satele din apropiere. De exemplu, dacă stați în Molyvos, Petra sau Anaxos, toate pe o rază de 15 km, taxiul este o modalitate excelentă de a le vedea pe toate.

5) De unde puteți lua autobuzul în Lesbos

Autobuzele din Mytilene circulă destul de regulat din Piața Sappho până la aeroport, spre localitățile insulei, dar și către fiecare zonă turistică. Serviciul de autobuz este destul de ieftin, dar nu sunt foarte multe curse pe zi.

Stația centrală de autobuz este situată în piața Agia Irene din Mytilene, capitala insulei Lesbos. Autobuzele circulă zilnic din Mytilene, Tosigri, Agiassos, Plomari, Molyvos, Kalloni, Petra și în restul localităților. În Molyvos se află o altă stație centrală care face legătura cu nordul insulei Lesbos.

Găsiți orarul serviciilor de transport în comun afișat în ferestrele caselor de bilete sau în sălile de așteptare. Frecvența cu care circulă autobuzele depinde de perioada anului sau de oră.

De exemplu, orarul autobuzelor din vestul insulei: https://www.ktel-lesvou.gr/?new_lang=en

5) Transferuri de la și către aeroport

Există mai multe opțiuni de transfer de la aeroport la destinația ta prin furnizori de servicii dedicați

6) Închirieri auto

Deși peisajul insulei este muntos în mare parte, Lesbos beneficiază și de un sistem rutier foarte bun. Așadar, dacă doriți să închiriați o mașină pentru a călători mai ușor pe insulă, cu siguranță o puteți face. Puteți găsi firme de închirieri de mașini în Lesbos în majoritatea zonelor cu stațiuni precum: Mytilene, Skala Kallonis, Sigri, Molyvos, Petra, Anaxos, Plomari și altele.

Un lucru foarte recomandat și foarte distractiv pe care îl puteți face este să închiriați un scuter (motoretă), mijlocul de transport preferat al localnicilor în timpul verii. Foarte ieftin, cu un consum foarte redus de benzină și, aspectul cel mai important, foarte ușor de parcat oriunde. Este o modalitate sigură și distractivă de a ajunge la și de la plajă!

Serviciile de transport public sunt destul de numeroase în Lesbos și, de asemenea, puteți face apel la o combinație între acestea pentru a ajunge și a pleca în siguranță din orice punct al insulei. Costurile transportului public din Lesbos sunt reduse în comparație cu alte insule grecești, iar bugetul dumneavoastră de călătorie nu va fi afectat de acest aspect. Lesbos este o insulă cu potențial turistic formidabil, în orice anotimp al anului. De la plajele cu pietriș de diferite dimensiuni, până la clima blândă și bogăția culturală, istorică și spirituală a locului, insula Lesbos vă va fermeca foarte ușor prin ritmul său cotidian liniștit și un decor natural desprins din basme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top