Cele mai bune plaje din Lesbos

Insula Lesbos, cunoscută și sub numele de „Insula de Smarald”, datorită florei variate și celor 11 milioane de măslini care acoperă 40% din suprafața insulei, are un peisaj destul de variat, incluzând munți, regiuni vulcanice, câmpii fertile, plantații de măslini, și, dat fiind că este o adevărată insulă din Marea Egee, oferă și unele dintre cele mai frumoase plaje mediteraneene.

De remarcat este faptul că, având în vedere atât dimensiunile insulei, dar și că este puțin expusă și puțin exploatată, vizitatorul are ocazia de a se bucura de plaje uimitoare, dar fără aglomerația masivă întâlnită pe plajele celebre din alte insule grecești. Poate cel mai interesant aspect al lor este că și-au păstrat frumusețea naturală intactă, deoarece nu au fost afectate de turismul de masă.

1) Plaja Sigri

Situată la 90 km nord-vest de orașul Mytilene, capitala insulei Lesbos, plaja Sigri este perfectă pentru înot și a sta la soare pentru a obține bronzul mult așteptat al verii. Dotată cu șezlonguri mari și umbrele de soare, sub care te poți relaxa cu o carte bună și un pahar de cocktail, Sigri Beach este locul unde îți poți încărca bateriile și revigora spiritul. Nisipul fin, apele mai puțin adânci și faptul că este rar aglomerată, transformă plaja Sigri într-un loc potrivit pentru relaxare.

2) Plaja Skala Eressos

O destinație de vară de top de pe insulă, plaja Skala Eressos este printre primele opțiuni ale turiștilor internaționali. Situată la doar câțiva kilometri distanță de orașul Eressos, plaja Skala Eressos este considerată una dintre cele mai frumoase și impresionante plaje din Grecia.

Are 4 kilometri lungime și o mare parte a acestei plaje oferă umbrele și șezlonguri unde vă puteți relaxa. De asemenea, vă puteți bucura de bucătăria locală, puteți bea ouzo (celebra băutură de pe insula Lesbos) sau puteți savura un cocktail la unul dintre barurile din jur.

Dar dacă vă place liniștea, puteți merge în partea de vest a plajei Skala Eressos, unde veți întâlni un mic lac, broaște țestoase și o mică zonă cu palmieri. Plaja Skala Eressos a fost premiată în repetate rânduri cu Steagul Albastru al Uniunii Europene, datorită apelor sale curate și pure.

3) Plaja Vatera

Vatera este un oraș din sudul insulei Lesbos, cu o plajă cu nisip de 8 kilometri. Este genul de plajă care pare să se întindă la nesfârșit, ideală pentru cei care prețuiesc intimitatea și liniștea.

Orașul Vatera are câteva taverne, restaurante, mici baruri, dar și magazine tradiționale foarte interesante.

4) Plaja Plomari Amoudeli

Situată la 40 km sud-vest de capitala insulei Lesbos, Plomari este o plajă cu nisip și, de asemenea, unul dintre cele mai pitorești porturi de pe insulă. Înconjurată de un peisaj stâncos, cu pini înalți și plantații mici, Plomari are o frumusețe sălbatică, ape limpezi și puțin adânci și apusuri remarcabile, o atmosferă generală extrem de plăcută.

5) Plaja Petra

Înconjurată de mai multe hoteluri, restaurante și baruri pe plajă, plaja Petra este destul de vibrantă, iar distracția este maximă. De asemenea, vă puteți bucura de câteva activități sportive acvatice.

6) Plaja Anaxos

Anaxos este o stațiune turistică situată la 60 km nord-vest de Mytilene, lângă Petra și Molyvos. Plaja Anaxos este înconjurată de plantații de măslini, stejari și păduri de pini unde vă puteți bucura de șezlonguri, băuturi și mâncare la mai multe baruri și restaurante de pe plajă.

Alte plaje pe care le puteți vizita în Lesbos

 • Plaja Molyvos – în satul Molivos
 • Plaja Skala Kalonis – în Golful Kaloni, lângă orașul Kaloni
 • Plaja Agios Isidoros – lângă Plomari
 • Plaja Eftalou – lângă Molivos
 • Plaja Anaxos Ampelia – cealaltă plajă minunată din Anaxos
 • Plaja Agios Stefanos – lângă orașul Madamados
 • Plaja Chrousos – lângă Eressos
 • Plaja Kagia – lângă Skala Sikamias
 • Plaja Melinda – lângă Plomari
 • Plaja Mistegna – lângă Mistegna
 • Plaja Tarti – nu departe de Plomari

Desigur, pe cei aproximativ 400 de kilometri (249 de mile) de coastă din Lesbos, s-ar putea să descoperiți și alte plaje uimitoare!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top