Activități distractive de TOP de care vă puteți bucura în Lesbos

Vreți să vă petreceți vacanțele într-un resort dintr-o insulă grecească? Insula Lesbos este una dintre cele mai bune alegeri pentru a te bucura de albastrul autentic al Mării Egee și ar putea fi exact „remediul” de care ai nevoie pentru a te elibera de viața de zi cu zi, de aglomerația urbană și de ritmul haotic de la locul tău de muncă.

Un sejur în insula Lesbos se numără printre ofertele de vacanță în Grecia cu costuri reduse, disponibile atunci când căutați destinații turistice perfecte pentru o escapadă de vară. De ce? Din cauza vieții ușoare din Lesbos, foarte calmă și relaxantă, și pentru că turismul masiv nu a afectat seninătatea și frumusețea naturală a insulei.

Prin urmare, ofertele de vacanță de aici sunt accesibile tuturor celor care iubesc marea, plajele cu nisip, activitățile acvatice și liniștea orașelor tradiționale în care locuitorii sunt mereu prietenoși și amabili.

Insula Lesbos este un adevărat paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice. Activități precum navigația, pescuitul, plimbările cu barca sau canotajul sunt la ordinea zilei în orice localitate din insulă. Dacă aveți nevoie de inspirație pentru o vacanță de neuitat, iată o listă cu câteva idei de timp liber în Lesbos, spre a fi siguri că vă veți bucura de fiecare moment pe „Insula de Smarald” a Greciei:

1) Activități pe mare: navigație și excursii

Când ajungi în Lesbos, e imposibil să nu te lași absorbit de frumusețea Mării Egee și de felul în care soarele se oglindește în apele acesteia. Condițiile meteorologice sunt favorabile pentru plimbările cu barca /iahtul în cea mai mare parte a anului, iar excursiile cu vaporașe organizate pentru turiști, sunt nelimitate. Pleci în zori de pe Coasta de Est, din Mytilene sau Petra-Molyvos și ajungi, în câteva ore care trec într-un mod plăcut, pe Coasta de Vest a insulei Lesbos, în regiunea Sigri,  timp în care te poți relaxa la soare, poți face scufundări, poți să înoți sau pur și simplu să admiri peisajele naturale care îți ies în cale.

Unul dintre cele mai emblematice tururi este turul Molyvos – Sikamia, care este o excursie de o zi.

2) Activități de coastă: pescuitul

Pescuitul se numără printre activitățile voastre recreative preferate? În Lesbos aveți ocazia să pescuiți în fiecare oraș de pe litoral. Sigri sau Molyvos se numără printre destinațiile turistice preferate pentru pescuit. Găsiți momeala potrivită la ceilalți pescari aflați deja acolo (vă pot servi cu creveți și macrou congelat), dar și în magazinele de pescuit de unde puteți cumpăra momeală vie (viermi, cărăbuși etc.). În Golful Kaloni, puteți pescui celebrele sardine kaloni.

3) Spa-uri și băi termale

Un fapt mai puțin cunoscut de către turiștii care vizitează insula Lesbos este că aceasta găzduiește mai multe izvoare termale care ating unele dintre cele mai ridicate temperaturi din Europa (48-91 °C). Apele miraculoase de aici pot trata diverse afecțiuni, de la probleme ale pielii si ale tractului urinar, până la afecțiuni respiratorii sau afecțiuni care afectează circulația sângelui. Apa caldă a izvoarelor termale din Lesbos este benefică pentru întinderile musculare.

Izvoarele termale din Polichnitos

Situate în afara localității Polichnitos, pe drumul spre Vatera, aceste izvoare sunt unele dintre cele mai fierbinți din Europa, apele lor având între 67 °C și 93 °C, dar sunt în general menținute la o temperatură rezonabilă pentru turiști, de 43 °C

Izvoarele termale din Golful Gera

Aceste izvoare termale se află la ieșirea din Mytilene, lângă Golful Gera. Aici, bărbații și femeile se îmbăiază separat, dar ambele sexe se pot bucura de proprietățile curative ale apei bogate în potasiu, clorură de amoniu, clorură de calciu, bromură de sodiu și clorură de magneziu. Temperatura medie a apei este de 39,7 °C.

Izvoarele termale din Eftalou

Le găsiți chiar pe plaja din Eftalou, în nordul insulei Lesbos, și sunt deschise pentru turiștii străini în perioada 15 iunie – 15 noiembrie. Temperatura medie a acestor ape termale este de 46 °C.

Izvoarele termale din Lisvori

Dacă sunteți în căutarea calmului și a liniștii, vă veți bucura de locația izolată a acestor ape termale. Izvoarele de la Lisvori sunt situate în apropierea capelei Agios Ioannis (Sfântul Ioan) și au 2 bazine: unul construit în timpul stăpânirii turcești, și celălalt construit în 1959. Temperatura acestor ape poate ajunge până la 69 °C.

4) Drumeții prin Lesbos

Faceți parte dintre pasionații mișcării în aer liber? Insula Lesbos are o mulțime de locuri frumoase pe care le puteți explora pe traseele de drumeții, de la peisajul stâncos din partea de vest a insulei și până la zonele muntoase abrupte, coasta cu golfuri absolut superbe, plaje cu nisip care se întind pe kilometri, izvoare termale curative, regiuni cu păduri uluitoare, 11 milioane de măslini pe plantații proprii, flora și fauna de vis, cascade cu ape cristaline, orașe și sate de munte care abia așteaptă să le vizitați.

5) Observarea păsărilor în Lesbos

Observarea păsărilor în habitatul lor natural este un alt mod interesant de a vă petrece timpul liber pe insula Lesbos. Insula de Smarald a Greciei este chiar o locație de top în Europa, unde puteți asista la fenomenul migrației păsărilor.

Relieful diversificat al insulei oferă speciilor de păsări exact mediul de care au nevoie pentru a se simți în siguranță. Indiferent unde mergeți – Vatera, Sigri, Skala Eressos, Antissa – veți întâlni specii încântătoare de păsări, ca să nu mai vorbim de șopârle, țestoase și alte vietăți interesante.

După cum ați aflat deja, în Lesbos există multe atracții turistice care vă vor face cu ochiul pe parcursul șederii dumneavoastră aici. Alegeți-le pe cele mai interesante și trăiți viața într-un alt ritm cât timp stați pe această insulă. Veți pleca de aici cu o experiență de călătorie atât de frumoasă, încât abia veți aștepta să reveniți !

6) Muzee

Nu ratați aceste muzee unice!

Petrified Forest Meusem – Sigri

Ouzo Museum – Plomari

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top